Over ons

Cor van de Ven is sinds 1979 actief als tandtechnicus. Hij begon in 1993 voor zichzelf, in een pand in Eindhoven. Als geboren en getogen Nuenenaar bleef zijn blik wel gericht op vestiging in Nuenen. Toen hij in 1997 de kans kreeg om in Nuenen een pand te bouwen waar hij kon wonen en werken, aarzelde hij niet lang en verhuisde hij naar zijn geboortedorp. Wat opvalt aan dit pand is de ruimte. In totaal werken, inclusief Cor, vier tandtechnici in het lab en die hebben flink wat vierkante meters tot hun beschikking. “Het is heerlijk om zo de ruimte te hebben. Je loopt elkaar niet voor de voeten en je kunt voor de verschillende specialisaties een aparte ‘afdeling’ maken.”

s tafelsDental Union leverde recent de nieuwe werktafels met afzuiging in het laboratorium. “Het werd tijd voor nieuwe werktafels en ik wilde dan wel meteen goed en professioneel materiaal. Ik vond wat ik zocht bij Dental Union, mooie tafels in een S-vorm. Het werkt een stuk prettiger. Ik vind het belangrijk dat mijn medewerkers het naar hun zin hebben en goed beschermd zijn. Er zit nu een superstofzuiger van Zubler op, dat verschil merken we meteen: veel minder stof en geen kleine deeltjes meer in de lucht. Dat is natuurlijk ook een stuk beter voor de gezondheid. Voorlopig zijn we weer klaar voor de toekomst.” Dental Union leverde de tafels en installeerde ze in twee dagen.

 

Open communicatie is belangrijk

“Kwaliteit is de beste garantie voor succes”, aldus Van de Ven. “We doen alles, we zijn een allround tandtechnisch laboratorium en we hebben een goed cliëntenbestand. Tandartsen komen geregeld langs en patiënten zitten in de stoel voor kleurbepaling en passen. “Open communicatie en duidelijke informatie zijn voor patiënten erg belangrijk. Die hebben meestal geen weet van wat er gaat gebeuren. Als je met ze praat en de stappen duidelijk uitlegt, neem je al veel van de onrust bij ze weg en zorg je voor vertrouwen. Ik merk wel dat het vakgebied iets bekender aan het worden is. Nu weten patiënten soms wel wat een tandtechnisch lab doet, vroeger dacht men dat de tandarts dat allemaal zelf deed.” Van de Ven houdt één of twee keer per jaar een open dag voor belangstellenden. Hij leidt ze dan rond en legt uit wat er in zijn laboratorium allemaal gebeurt. “De mensen zijn over het algemeen zeer geïnteresseerd in de mogelijkheden en in de techniek.”

Die techniek heeft Van de Ven met sprongen vooruit zien gaan. “De ontwikkelingen gaan snel in de tandtechniek, met name de laatste jaren door de digitalisering. In ons lab besteden we het CAD/CAM-werk uit en hebben we geen tandartsen die digitale opnames aanleveren. Maar over een aantal jaren zal dat anders zijn, het is in mijn ogen toch de toekomst. In de tussentijd houden wij de ontwikkelingen in het vakgebied goed bij. Mijn medewerkers en ik volgen geregeld cursussen en trainingen en blijven bij wat betreft techniek en materialen. We zijn ook een erkend leerbedrijf en bieden zo jongeren graag de mogelijkheid om in de praktijk meer te leren over tandtechniek.”

Hecht team

“We zijn als team perfect op elkaar ingespeeld. Dit is ook een mooie omvang: drie fulltime medewerkers, een routerijder en mijn vrouw die de administratie verzorgt. Dat we naast het lab wonen, heeft wat mij betreft alleen maar voordelen. We zijn altijd goed bereikbaar en je kunt bijvoorbeeld ’s avonds nog even het werk aan kant maken, zodat je de volgende dag ook ruimte houdt voor calamiteiten en onverwachte zaken. Dat werkt wel zo prettig vind ik, voor ons en voor de tandartsen met wie we samenwerken.”

Certificering en branchevereniging 

Ons bedrijf is gecertificeerd volgens de DemaQS.
DemaQS staat voor Dentalprosthetics Manufacturings Quality System en is de standaard waarbinnen alle werkstukken worden vervaardigd. 
 logo demaqs
Wij zijn lid van de Branchevereniging Tandtechniek    logo branchevereniging tandtechniek
Ook zijn we aangesloten bij de Patiëntengeschillencommissie Tandtechniek    pgc tandtechniek aangesloten web60